Objevte kouzlo japonského čaje Bancha

Je velmi příjemné, si vychutnávat příjemnou chuť, kterou nám tyto nápoje poskytují. Některé druhy nás dokážou zaplavit energií a povzbudit nás do dalších aktivit. Naproti tomu známe druhy, které nás pro svůj velký obsah hořčíku, ve svých lístcích příjemně ovlivní a zjemní naše tělesné i duševní napětí. Čaj Bancha je tradičním japonským nápojem. Pokud si z něj uděláte odvar, získáte tu nejlepší chuť z jeho lístků i větviček, které jsou opražené. Je výborný pro podporu trávení a působí zásadotvorně. Po jeho vypití se Vám nemůže stát, že by Vás trápily nepříjemné pocity po jídle. Pít jej mohou všichni jedinci, dokonce i ti, kterým vadí zvýšený obsah kofeinu a theinu. Všechny prospěšné látky, které se v tomto výborném nápoji ukrývají, jsou naprosto vstřebatelné a tělo si z nich vezme to, co pro svůj správný chod potřebuje.

Poučte se o jeho správné přípravě

Lístky byste měli zalévat jen vodou, jež má osmdesát stupňů. Jen tehdy z nich dostanete jen to nejlepší. Při zalití vodou, která má vyšší teplotu, Vám výsledek nebude tak chutnat, protože může být až nepříjemně hořký. Jednu várku můžete zalévat i opakovaně, dokud má správnou chuť.